Maak kennis met de nieuwe collega's bij Atradius DSB

In de vorige Creditnotes kon u al lezen dat wij verschillende vacatures open hadden staan. Inmiddels zijn de meeste daarvan ingevuld. Hieronder stelt een aantal van de nieuwe collega's zich voor.

Sheylla Batista

Online marketeer

Ik begon mijn carrière als coördinator projectmanagement en sindsdien ben ik direct of indirect betrokken geweest bij het opzetten van marketingcommunicatie en digitale strategie. In 2018 ben ik bij Atradius gaan werken in het corporate communicatie- en marketingteam van de unit Group Communication & Commercial Development. Later ben ik overgestapt naar de afdeling relatiebeheer van Atradius Nederland en nu zit ik bij Atradius DSB als online marketeer. In mijn nieuwe functie zal ik, samen met mijn team, verantwoordelijk zijn voor de SEO en SEA strategie, het beheer van onze social media pagina's en de operationele aspecten van ons content management systeem (websites). De meeste van mijn taken zullen technisch georiënteerd zijn, maar sterk gelinkt aan content creatie en promotie om leads te genereren op een digitale manier.

Danny van Iersel

Underwriter / Export Credit Analyst

Tijdens mijn studie Bedrijfskunde, en later de Master Finance aan de Vrije Universiteit, heb ik gewerkt bij LYNX wereldwijd beleggen en ABN AMRO. Vervolgens heb ik bij een vermogensbeheerder (LYNX) gewerkt voor een beleggingsfonds als portfoliomanager en bij Brand New Day bedrijfspensioen als Financial Risk Manager. Ik start als Underwriter/Export Credit Specialist bij Atradius DSB in het team gericht op het Midden- en Kleinbedrijf. Dit spreekt me heel erg aan omdat het mkb in Nederland veel uiteenlopende goederen en diensten exporteert. De recente uitbreiding van de verschillende teams geeft Atradius DSB de mogelijkheid om de Nederlandse export nog beter te ondersteunen. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij.

Ivo Habets

Senior Lead Innovation

Hiervoor heb ik iets meer dan twintig jaar bij het ministerie van Financiën gewerkt. De laatste acht jaar bij Financiën heb ik me bij de afdeling EKI bezig gehouden met allerlei aspecten van de exportkredietverzekering. In mijn nieuwe functie ga ik me bezig houden met innovatie. De wereld om ons heen verandert, de behoeften van exporteurs en banken veranderen en de opdracht vanuit de politiek verandert ook. Daar hoort bij dat we onze producten vernieuwen of nieuwe producten bedenken, nieuwe toepassingen voor bestaande producten introduceren en bestaande producten naar nieuwe klanten brengen. Ook hou ik me intensief bezig met de ontwikkelingen op internationaal vlak, en dan met name de (beoogde) veranderingen in de verzekeringsvoorwaarden waaraan we moeten voldoen.

Laura de Bresser

Project Manager

Professioneel gezien heb ik me tot nu toe gericht op impact investing (bij Oikocredit en StartGreen Capital) Met een achtergrond in impact investing kijk ik er erg naar uit om bij te dragen aan de strategie van Atradius DSB gericht op innovatie en verduurzaming. Ik ga aan de slag als project manager wat goed past bij mijn persoonlijkheid die actie- en resultaatgericht is. Daarbij vind ik het ook leuk dat ik met diverse teams zal werken om samen mooie resultaten te behalen.

Nahuel Mercedes

Communications Manager

Mijn naam is Nahuel Mercedes, 31 jaar oud en woonachtig in Amersfoort met mijn vriendin en kersverse dochtertje. Op 1 juni ben ik begonnen als Communications Manager bij Atradius DSB, een nieuwe functie onder de vleugels van het team Strategie & International Relations. Hiervoor heb ik bij verschillende organisaties gewerkt met financiële thema’s als rode draad, waaronder bij de Europese Bankenfederatie in Brussel en brancheorganisatie Holland Fintech. Als Communications Manager zal ik Atradius DSB ondersteunen met een algehele communicatiestrategie, mediarelaties en issuemanagement.

Thijs van Brussel

Milieu en sociaal adviseur

Mijn naam is Thijs van Brussel en ik ben sinds mei werkzaam bij Atradius DSB als Milieu- en Sociaal Adviseur. Hiervoor heb ik zo’n 8 jaar voor maatschappelijke organisaties gewerkt, waarvan de laatste vier jaar voor vredesorganisatie PAX. Ik heb mij altijd beziggehouden met de rol van bedrijven ten aanzien van milieu- en mensenrechtenrisico’s en zal bij Atradius DSB binnengekomen aanvragen gaan beoordelen op de omgang met deze thema’s. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s, de Nederlandse overheid en onze klanten te werken aan duurzame economische ontwikkeling met respect voor mens, dier en milieu.

Marijn Epskamp

Milieu en sociaal adviseur

TMijn naam is Marijn Epskamp en ik ben sinds april werkzaam als Milieu- en Sociaal Adviseur binnen het mvo-team van Atradius DSB. Na mijn studie criminologie ben ik aan de slag gegaan bij ABN AMRO, o.a. als Environmental, Social & Ethical Risk Advisor. Ik ga me bezighouden met het schrijven van mvo-beoordelingen. Ik hoop met mijn kritische blik en onorthodoxe stijl bij te dragen aan de ontwikkeling van Atradius DSB tot duurzame speler in de wereld van de exportkredietverzekering, en de Nederlandse export te helpen sturen naar een vorm die past binnen de sociale en ecologische grenzen van onze planeet.

Mandy van Leeuwen

Milieu en sociaal adviseur

Ik ben Mandy van Leeuwen-Kop. Ik ben eerder al zo’n twee jaar gedetacheerd geweest bij Atradius DSB als milieu en sociaal adviseur, maar vanaf mei nu ook officieel in dienst. Ik was hiervoor werkzaam bij een groot consultancy bureau waar ik mij onder andere bezig hield met het opstellen van internationale milieu en sociale effectenrapportages en het ondersteunen van bedrijven bij het opzetten van ‘finance-ready’ projecten op het gebied van milieu en sociale eisen van de financiële sector.

Mackenzie Masaki

Business Developer

Sinds kort ben ik werkzaam bij Atradius DSB. Vóór Atradius DSB werkte ik voor Ahold Delhaize, FrieslandCampina en mijn laatste werkgever was de Netherlands African Business Council (NABC). Ik was voornamelijk actief in klantgerichte commerciële rollen met verschillende mkb-bedrijven in Nederland en over de hele wereld. In mijn nieuwe functie bij Atradius DSB ga ik mij bezighouden met sales en business development specifiek voor het mkb en groene bedrijven. Ik hoop samen met het SME & Business Development Team een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van de mkb- en groen portefeuille van bedrijven en transacties binnen Atradius DSB.

Leonhardt van Efferink

Senior Econoom

Voordat ik bij Atradius DSB begon, werkte ik onder meer bij Rabobank, ING en het ministerie van Financiën. Tussen 1997 en 2001 werkte ik bovendien ook al bij Atradius. Daarnaast geef ik sinds 2013 les op de universiteit. Aanvankelijk nog het meeste op de Universiteit van Amsterdam, maar de afgelopen jaren voornamelijk op de Universiteit van Maastricht. Mijn vakken gaan meestal over economie, geopolitiek en/of de beeldvorming over landen.

In mijn nieuwe functie bij Atradius DSB houd ik mij vooral bezig met het schrijven van landenrapporten. Naast mijn eigen regio Oost-Afrika help ik ook regelmatig mijn collega's met landen uit hun regio's. Ik onderzoek in deze rapporten de economische, politieke en ESG-risico's van landen. Op basis van mijn onderzoek formuleer ik dan adviezen voor het dekkingsbeleid voor kortlopende transacties (voor rekening Atradius) of (middel)lange transacties (voor rekening Staat).

Met mijn lange ervaring met de interpretatie van economische en politieke ontwikkelingen draag ik mijn steentje bij aan de doelstellingen van Atradius DSB. En daarnaast leer ik ook regelmatig nieuwe dingen van mijn collega's!

Contact


Social Media