4 Fire Fight installaties bestemd voor een FPSO

Compressor Systems Holland B.V. exporteert naar China

Biogas compressor in container voor een klant in het Verengd Koninkrijk

Compressor Systems Holland B.V. (CSH) is gevestigd in Vianen. Het bedrijf bestaat al sinds 1970 en met 20 werknemers produceren zij een scala aan compressor- en hoge capaciteit pompsystemen. In hun moderne bedrijfspand beschikken ze over geavanceerde engineerings-, productie- en testfaciliteiten. Gedurende de gehele levenscyclus van het project ontwikkelen, ontwerpen, bouwen en testen ze de oplossingen in eigen beheer. Na levering zorgt een team van service-engineers voor lokale inbedrijfstelling, training en onderhoud op de locaties van klanten over de hele wereld.

Bob Visser is in 2001 begonnen bij CSH en sinds 2009 is hij algemeen directeur. Naast de algemene leiding houdt hij zich ook bezig met de verkoop van vooral compressor systemen. “Met tientallen jaren ervaring hebben we kennis opgebouwd over de markten waarin we actief zijn en de oplossingen die de klant nodig heeft. Het maakt niet uit of het gaat om een vaste, semi-permanente of mobiele oplossing voor een land-, zee- of offshore-toepassing. Al onze compressor- en pompsystemen zijn ontworpen en gefabriceerd volgens de behoeften van de klant en de eisen van de industrie. Hierdoor worden maximale prestaties en betrouwbaarheid gegarandeerd. Onze hoge capaciteit pompsystemen worden op de markt gebracht onder de merknaam HYDRODIESEL.”

"Over het algemeen lopen we tegen het probleem aan dat we bijna alles moeten voorfinancieren. Onze klanten en leveranciers willen hier geen rol in spelen, dus zoeken wij externe partijen die hierin wat kunnen betekenen."

CSH exporteert wereldwijd. Europa en Azië zijn de belangrijkste afzetgebieden. Op dit moment heeft CSH twee grote opdrachten lopen voor het leveren van brandbluspomp-systemen voor Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding en China Merchants Heavy Industry. Dit zijn Chinese scheepswerven die FPSO’s (Floating Production Storage and Offloading) voor een van onze klanten bouwen. Visser vertelt: “Wij maken gebruik van garantiedekkingen van Atradius DSB voor enkele exportdeals. Op deze manier zijn wij in staat om de steeds groter wordende projecten te financieren.” Onze klant heeft voor de contacten tussen CSH en de werven gezorgd. Zodoende is de inkoop van de brandbluspompsets die voor deze FPSO’s worden geleverd, vanuit China gedaan.


Margriet van Dongen - Underwriter/Business Developer

Monique Duns - Events & Communication Officer

Floating Production, Storage and Offloading

Covid-19 versterkt kwetsbaarheden Afrikaanse Landen