Kennismaken met...

Bob Barre

Kun je iets over jezelf vertellen? Mijn naam is Bob Barre, 34 jaar oud. Ik ben afgelopen jaar van de binnenstad van Utrecht naar Utrecht Leidsche Rijn verhuisd. Daar woon ik samen met vrouw Marlies en onze kinderen Guus (3) en Hugo (1). Eerlijk gezegd ben ik op dit moment in mijn vrije tijd vooral druk bezig met de kleine heren. Ik hardloop regelmatig nog wel een rondje, meestal een kilometer of 8. In de schuur staat een racefiets die ik graag vaker zou willen gebruiken, maar dat zal wel weer komen als de kinderen wat ouder zijn.

Hoe lang werk je al bij Atradius en wat heb je daarvoor gedaan? Ik ben begonnen met de bachelor algemene economie van de Universiteit Utrecht. Ik had toen wat tijd over, en heb toen een half jaar in Wenen gestudeerd om uiteindelijk als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam af te studeren. Na mijn studie ben ik begonnen bij een klein kantoor en heb daar gewerkt als consultant. Daarna heb ik de stap gezet naar KPMG Corporate Finance waar ik een aantal jaren heb gewerkt. Maar inmiddels zit ik al weer drie jaar bij Atradius DSB.

Wat doe je precies bij Atradius en wat is er zo leuk aan jouw functie? Ik werk als Export Credit Specialist in het mkb-team, deze rol staat ook wel bekend als underwriter. Het mkb-team heette tot voor kort het Account team. Ik ben verantwoordelijk voor verschillende klanten in de renewables en energiesector. Ik vind het erg leuk om samen met klanten mooie exporttransacties tot stand te brengen.

Daarnaast ben je ook actief in de ‘werkgroep groen’? Kun je vertellen waar deze werkgroep zich mee bezig houdt? Tegenwoordig heet de werkgroep groen ‘Duurzaam DSB’. Deze naamswijziging is heel actueel, dus voor sommige klanten is dit misschien een primeur. Deze werkgroep houdt zich voornamelijk bezig met het uitrollen en uitdragen van het Groene Label en de meetmethodieken voor fossiel en SDG’s. Door middel van de meetmethodieken voor groen, SDGs en fossiel kunnen we een goed inzicht bieden in de transacties die wij ondersteunen. Voor het tot stand brengen van deze meetmethodieken hebben we samengewerkt met verschillende externe consultants.

Vanaf 1 juni ga je van het mkb-team naar het Key Account team. Was je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Na drie jaar in het mkb-team vond ik het inderdaad tijd voor een nieuwe uitdaging. Vanuit mijn vorige werk heb ik affiniteit met de grootzakelijke markt, hierdoor was dit voor mij een logische vervolgstap. Hier kan ik de werkervaring die ik heb opgebouwd goed inzetten. En met de uitbreiding op de afdeling en de focus van mijn huidige team op mkb, zullen een aantal klanten met mij meeverhuizen naar het Key Account team. Wat is het leukste aan je werk bij Atradius DSB? Met name de afwisseling in mijn werkzaamheden is iets waar ik erg enthousiast over ben. Ik heb namelijk contact met diverse stakeholders, variërend van Nederlandse exporteurs en afnemers in het buitenland, tot aan de beleidsmedewerkers van de ministeries en de NGOs. Dit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is en ik iedere keer weer vol energie nieuwe transactie wil helpen realiseren.


Bob Barre - Export Credit Specialist

Contact


Social Media