Kennismaken met... Mackenzie Masaki

Kun je iets over jezelf vertellen? Ik kom oorspronkelijk uit Kenia en ben in 2011 naar Nederland verhuisd omdat mijn vrouw en ik allebei verder wilden studeren. Ik heb mijn MBA aan Nyenrode universiteit afgerond in 2012 en ben sindsdien actief in internationaal business development.

Als nieuwkomer in Nederland was sport de snelste manier om nieuwe mensen te ontmoeten en mijn netwerk hier te laten groeien. Sinds 2012 ben ik dan ook als speler actief in mijn favoriete sporten, rugby en footgolf.

Mijn vrouw en ik zijn ook gezegend met 3 kinderen, 2 meisjes van 8 en 3 jaar oud en een jongen die 5 maanden oud is. Naast rugby heb ik een nieuwe hobby opgepakt, bier brouwen. Vorig jaar heb ik samen met 2 vrienden een eigen bier gebrouwen op basis van recepten van het Afrikaanse continent!

Hoe lang werk je al bij Atradius en wat heb je daarvoor gedaan? Ik werk sinds mei 2021 bij Atradius DSB als business developer. Voordat ik bij Atradius DSB kwam, heb ik als business developer gewerkt bij NABC (Netherlands African Business Council) en Friesland Campina. Ik heb het altijd leuk gevonden om te werken met mkb-bedrijven en multinationals die over de hele wereld actief zijn. Na mijn studie ben ik actief op zoek gegaan naar een baan waarin ik mijn liefde voor het identificeren van nieuwe kansen en het helpen van bedrijven om deze kansen te realiseren kon combineren. In vorige functies bekeek ik kansen altijd vanuit een marktperspectief. Met de overstap naar Atradius DSB kan ik nu ook vanuit een enablers-perspectief naar kansen kijken om ondernemers te helpen.

Wat doe je precies als Business Development Manager en wat is er zo leuk aan jouw functie? In het New Business team zijn we op zoek naar exporteurs die nog geen gebruik maken van de diensten van Atradius DSB. Als team hebben we twee thema's geïdentificeerd waar we onze aandacht op richten: partnerships en sectoren. Onder het thema sectoren hebben we vijf sleutelsectoren geïdentificeerd, hernieuwbare energie, recycling, maritiem, water en agro-industrie, die we de komende jaren actief willen benaderen. We willen dit doen door partnerschappen aan te gaan met onder andere branche-organisaties, overheidsinstellingen en anderen. Onze doel is om het aantal groene transacties in de Atradius DSB-portefeuille, en het aantal kleine en middelgrote ondernemingen waarmee we samenwerken, te laten groeien. We hebben ambitieuze doelstellingen, en ik geniet ervan om de weg hiernaar toe tastbaar te maken. Bovendien doen we dit met een fantastisch team!

In jouw functie kom je veel bij nieuwe klanten of organisaties die soms misschien niet eens van een exportkredietverzekering hebben gehoord. Wat is de grootste uitdaging om deze partijen mee te nemen in de voordelen die een ekv met zich mee brengt? Bij het pitchen van Atradius DSB bleek dat er vooral bij nieuwe klanten nog veel onbekendheid is over onze producten- en dienstenportfolio. Dit is het grootste struikelblok bij nieuwe klanten die ik heb gesproken. Vooral het MKB is vaak niet op de hoogte van het concurrentievoordeel dat zij kunnen behalen door met Atradius DSB samen te werken. Veel bedrijven in dit segment willen met (relatief) nieuwe technologie de wereld veroveren. Om deze bedrijven en hun collectieve behoeften beter te begrijpen, hebben we er dan ook voor gekozen deze bedrijven per sector te benaderen.

Wat is het leukste aan je werk bij Atradius DSB? Ik vind het geweldig om nieuwe bedrijven te leren kennen en vervolgens mogelijkheden te vinden om hen te helpen. Daarom hoop ik dat ik de internationale ambities van deze bedrijven ook in de toekomst zo goed mogelijk kan blijven ondersteunen.

Mackenzie Masaki - Business Developer at Atradius DSB

Contact

info.dsb@atradius.com 020-553 2693

Social Media