Kennismaken met... Hans de Jonge

Kun je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Hans de Jonge. Sinds een jaar werk ik bij Atradius Dutch State Business en woon ik in het centrum van Amsterdam om de hoek bij het oude Atradius kantoor. In mijn vrije tijd sport ik veel. Zo roei ik bij roeivereniging de Hoop en ben ik regelmatig te vinden op de racefiets en in de sportschool. Daarnaast bezoek ik graag een van de vele musea die Amsterdam rijk is en ga ik graag met vrienden op stap.

Hoe lang werk je al bij Atradius en wat heb je daarvoor gedaan?

12 juli 2021 ben ik bij ADSB begonnen als Business Developer en Underwriter. In deze rol ben ik samen met mijn collega’s Margriet, Oscar en Mackenzie verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten en helpen we de klanten om de eerste keer door het acceptatieproces te komen. Het leuke aan deze functie is dat het een unieke combinatie heeft tussen een commerciële functie, waarin we zoveel mogelijk bedrijven proberen te bereiken, en een Underwriter functie, waarvoor vooral financiële kennis benodigd is. Dit geeft een mooie balans tussen de sociale en vakinhoudelijke vaardigheden.

Voorheen heb ik als Business controller bij Tacx/Garmin gewerkt nadat ik mijn masteropleiding Accounting en control op de Erasmus universiteit heb afgerond. Deze ervaringen komen goed van pas bij mijn rol als Underwriter.

Wat doe je precies bij Business Development en wat is er zo leuk aan jouw functie?

In mijn rol als Business Developer ben ik betrokken bij twee projecten binnen Atadius DSB. Binnen het project Distributiekanaal Nationaal zijn we actief bezig met het vergroten van onze naamsbekendheid bij financiële dienstverlener binnen Nederland. Hiervoor gaan we bij bedrijven langs om trainingen te geven over onze producten. Daarnaast hebben we het project Distributiekanaal Internationaal waarbij we Nederlandse bedrijven zo goed mogelijk proberen te ondersteunen in het buitenland door bijvoorbeeld aanwezig te zijn op grote internationale beurzen. Naast deze twee projecten bestaan zijn mijn dagelijkse werkzaamheden opgesplitst in twee functie namelijk Business Developer en Underwriter. Als Business Developer bezoeken we bedrijfsevenementen door het hele land en gaan we op bezoek bij nieuwe klanten om uit te leggen hoe onze producten werken en hoe ze deze toe kunnen passen. Daarnaast ben ik als Underwriter verantwoordelijk voor het helpen van klanten bij hun eerste aanvraag. Daarbij maak ik de risicobeoordeling en zorg ik ervoor dat de een dekkingstoezegging wordt uitgereikt.

In jouw functie kom je veel bij nieuwe klanten of organisaties die soms misschien niet eens van een exportkredietverzekering hebben gehoord. Wat is de grootste uitdaging om deze partijen mee te nemen in de voordelen die een ekv met zich mee brengt?

Veel bedrijven in Nederland hebben er moeite mee om uitgestelde betalingsconditie te accepteren. Om deze rede worden er veel potentiële kanten afgehouden en gaan deals niet door. Met onze producten kunnen we ervoor zorgen dat de betalingsrisico’s voor de exporteur voor een groot deel worden weggenomen dit maakt zakendoen in het buitenland makkelijker. Onze verzekeringen maken het mogelijk dat een koper op termijn terug kan betalen tegen een gunstige rente, de exporteur direct bij levering betaald krijgt en de bank maar beperkt risico loopt. De exporteur kan dus zijn klanten een gunstige financiering aanbieden zonder zelf in liquiditeitsproblemen te komen en er nog extra aan verdienen ook. Het is onze taak om deze voordelen zoveel mogelijk bij exporteurs duidelijk te maken. Zodat de exporteurs onze producten ook aan kunnen bieden aan hun klanten.

Waar liggen volgens jou de grootste uitdagingen voor Atradius DSB en de ekv voor de toekomst?

In mijn ogen ligt de grootste uitdaging voor Atradius DSB bij het blijven van een stabiele partner in een snel veranderende wereld. Op dit moment worden de risico groter en hebben bedrijven veel behoefte aan ondersteuning en advies. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat we transacties verzekeren maar de bedrijven ook juist adviseren, op bijvoorbeeld het MVO vlak, en verbinden aan de geschikte partijen wanneer wij zelf geen ondersteuning kunnen bieden. Hierbij is samenwerking met onze partners Invest International en Invest NL van groot belang. Hierdoor kunnen wij als BV Nederland elkaar versterken en impact realiseren over de hele wereld.

Wat is het leukste aan je werk bij Atradius DSB?

Het leuke aan werken bij Atradius DSB is dat er een gezonde balans is tussen een grote groep nieuwe en jonge werknemers en collega’s met vele jaren ervaring. Hierdoor krijg je een gezonde cultuur waarin plezier en professionalisme hand in hand gaan.

Hans de Jonge - Underwriter/Business Developer

Contact

info.dsb@atradius.com 020-553 2693

Social Media